Julekonfekt i mange varianter

3 ideer til årets julekonfekt i 2020

Hos mange er det en familietradition at sætte sig sammen en af dagene i december for at lave julekonfekt i forberedelse til den 24. Er det sådan i jeres familie, er den dag helt sikkert også ensbetydende med en masse fasttømrede traditioner.

Vi starter altid med havregrynskonfekten. Det er kun mormor, der må lave marcipanhuerne. Vi laver disse 5 konfekttyper og ikke mere. Det kan selvfølgelig også alt sammen være ganske fint. Julen er trods alt bare en stor bombe af nostalgi og traditioner.

Netop når det kommer til julekonfekt, er der dog også rig mulighed for at skabe nyt og lave nye traditioner.

Havregrynskugler blev opfundet grundet rationeringer under og efter krigen, men børn og voksne elsker dem stadig i dag.

2020 er en ny tid, og det skal selvfølgelig også afspejles i vores valg af lækker julekonfekt, mens vi holder fat i de gode, gamle klassikere.

Hvis du er køkken- eller kageinteresseret nok til at give dig i kast med den slags nyskabelser, så kan det godt svare sig at forsøge sig en smule, inden man tropper op med krav om fornyelse til familiens konfektdag.

Lav derfor gerne en smule research inden da. Den kan både finde sted online og i køkkenet, så du er sikker på, at det smager godt. Nedenfor kommer der et par ideer til den nye julekonfekt, du kan tage med.

1. Varier pynten

Langt det meste af indholdet på det klassiske julekonfektfad består af nougat, marcipan og havregrynskugle. Det handler derfor i høj grad om pynten, hvis det skal gøres interessant eller indbydende.

Har du altså en god ide til formen, sammensætningen eller noget, der skal ovenpå, kan det være mere end nyskabelse nok. For eksempel kan dybfrossent hindbær for eksempel give god farve til konfektfadet.

2. Vær ikke bange for helt ny konfekt

Du bør dog heller ikke lade dig skræmme af nye og lidt mere komplicerede konfektideer. Der kan nemlig findes masser af gode og lækre ideer til ny konfekt i blade og på nettet. Skal der kaffe i din konfekt, eller vil du efterligne mozartkuglen.

3. Dyp i chokolade

Som oftest skal man dog ikke være særligt kreativ for at være nyskabende. At dyppe konfekten i chokolade kan ændre både smag og udseende. Derudover er det også bare sjovt at få lov til at dyppe, og det er vel det, det hele handler om?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *